פירות יבשים, אגוזים וזרעים
הדרך שלכם להעשיר את התזונה בויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים
כל מה שחשוב לדעת על פירות יבשים: המתוקים הכי בריאים שיש!
גם בלי חג ט"ו בשבט ומנהגיו הקולינריים המסורתיים, שנועדו לבטא את הקשר עם התחדשות הטבע והחקלאות, מומלץ ליהנות מפירות יבשים. אחרי הכול, מדובר בנשנושים המתוקים הבריאים ביותר שיש ובספקי אנרגיה חשובים! אז מהם פירות יבשים ולמה בכלל מייבשים אותם? כל התשובות בהמשך! המשיכו לקרוא!
הדחף לזלילת מתוקים, הוא כידוע מהקשים ביותר לריסון, כאשר התוצאה היא השמנה והופעת מחלות. דרך טובה להרגיע את הדחף למתוק, מבלי לחטוא בעוגות, גלידות וממתקים, היא אכילת פירות יבשים.
הם מתוקים, אבל יש להם ערכים תזונתיים גבוהים, הם משביעים, ומעודדים את חילוף החומרים ובשל חיי המדף הארוכים שלהם, הם יכולים להיות זמינים תמיד בבית.
פירות יבשים, יש לדעת, הם כבר מזמן לא רק הקלאסיקות המוכרות של ט"ו בשבט כמו הדבלים (תאנים מיובשות), הצימוקים, התמרים, המשמשים והשזיפים.
כיום ניתן למצוא מגוון גדול של פירות המשווקים בצורתם המיובשת, כמו תפוחים, אפרסקים, בננות, חמוציות, קיווי, אגסים, מנגו, אננס, פפאיה, חבושים, אפרסמון ותות שדה.
למה מייבשים פירות?
ייבוש פירות, היא שיטה עתיקת יומין לשימור יבולי פרי גדולים, כדי שניתן יהיה לאכול מהם לאורך זמן, מבלי שירקיבו. בהליך הייבוש (שנעשה בשנים עברו וגם היום לעיתים) באמצעות חשיפה לשמש, הפרי מצטמק לשביעית ממשקלו, משנה את צבעו, המים מתאדים ממנו וריכוזי בשר הפרי והסוכר שבו, עולים.
למעשה, הריכוז הגבוה של הסוכר בפירות יבשים, הוא מה שמשמר אותם, מאחר שהוא לא מאפשר לחיידקים ולפטריות להתפתח ולהתקיים בפרי.
כיום ייבוש הפירות מתבצע בצורה ממוכנת, אך הם ממשיכים ליהנות מחיי מדף ארוכים ולהוות חלופה מוצלחת למינים שונים של פירות טריים, המאפשרת ליהנות מהערכים התזונתיים הייחודיים של כל אחד מהם, גם כשהם נמצאים מחוץ לעונתם.