top of page

גרנולה ביתית בריאה

כל המוצרים להכנת גרנולה בריאה

    מוצרים להכנת גרולה

    מה חשוב לדעת על גרנולה ביתית?

    גרנולה ביתית בריאה היא דרך מצוינת להתחיל את היום או לשלב כארוחת ביניים בתפריט היומי.

     

    מדובר בתערובת קלויה או לא קלויה של שיבולת שועל, אגוזים עם או ללא המתקה של סוכר, דבש, מייפל, סילאן או סוכר קוקוס אם כי היא יכולה לכלול גם דגנים אחרים, כמו אורז תפוח, פירות יבשים, זרעים, גרעינים, תבלינים וחמאת אגוזים.

    הגרנולה צפופה בקלוריות, עשירה בחלבונים, סיבים וחומרים מזינים. בפרט, מרכיביה בדרך כלל עשירים בברזל, מגנזיום, אבץ, נחושת, סלניום, ויטמיני B וויטמין E.

     

    עם זאת, הפרופיל התזונתי שלה משתנה מאוד בהתאם למרכיבים הספציפיים בהם בוחרים להשתמש.

    גרנולה ביתית

    יתרונות של גרנולה ביתית

    מרכיבים נפוצים בגרנולה בריאה, כולל שיבולת שועל, זרעי פשתן, זרעי צ'יה שקדים ואבקות "סופר פוד", מכילים חומרים מזינים רבים.

     

    גרנולה תורמת לתחושת שובע בזכות כמות גבוהה של סיבים תזונתיים וחלבון שתורמים למלאות.

    מרכיבים עתירי חלבון בגרנולה עשויים לכלול אגוזים, כמו שקדים, אגוזי מלך וקשיו, וזרעים כמו דלעת וחמנייה או תוספת של אבקת חלבון או אבקת קולגן.

     

    ארוחה מזינה שנוח לקחת לדרך / לעבודה או לכל מקום

    גרנולה היא הבחירה המובילה עבור מטיילים, עבור מי שמחפשים אופציה מזינה לקחת איתם לדרך או לעבודה וסביב פעילות גופנית מכיוון שהיא קלה לאחסון, נשמרת לאורך זמן, מספקת אנרגיה וחלבון.

     

    ניתן להכין גם חטיפי גרנולה, שקל לחלק ולארוז.

    חטיפי גרנולה

    ממה צריך להיזהר כשמכינים או בוחרים גרנולה

    למרות שגרנולה מכילה הרבה מרכיבים בריאים, היא עשויה להיות עשירה בקלוריות ועמוסה בתוספת שומנים וסוכרים.

     

    שומנים כמו שמן צמחי ושמן קוקוס כלולים לעיתים קרובות בכדי לאגד את המרכיבים, להוסיף טעם ולעזור בתהליך הקלייה.

     

    עם זאת, אלה יכולים לספק קלוריות עודפות ואכילה עודפת שלהם עשויה להוביל לעלייה לא רצויה במשקל.

    בנוסף, משרד החקלאות האמריקני (USDA) ממליץ להגביל את צריכת הסוכר ל -10% מכלל הקלוריות היומיות, מה שמשווה לכ- 12 כפיות סוכר (50 גרם) עבור מי שעוקב אחר דיאטה של ​​2000 קלוריות.

    בחלק מהגרנולות יש כמעט 4 כפיות (17 גרם) סוכר במנה אחת.

    אכילה מוגזמת של סוכר אינה רצויה ולכן יש להיזהר בכמות של מרכיבים כמו שוקולד צ'יפס, דבש ופירות יבשים בתוספת סוכר או בכמות גבוהה מדי.

    כדאי להיצמד לאופציה הביתית או לבחון היטב את מרכיבי המוצר הקנוי.

    סוגי גרנולה שונים

    איך מכינים את הגרנולה הביתית המושלמת או בוחרים את הגרנולה הקנויה 

    מכיוון שמרכיבים משתנים מאוד לפי מותג, חשוב לקרוא היטב את תוויות הרכיבים כשקונים גרנולה.

     

    בדקו את רשימת המרכיבים ובחרו מוצרים שברשימת המרכיבים שלהם הסוכר או הממתיקים - כולל ממתיקים טבעיים כמו דבש או סילאן, מופיעים בסוף הרשימה או שבכלל לא מופיעים.

     

    המרכיבים הראשונים צריכים להיות מזון מלא, כמו שיבולת שועל, אגוזים, זרעים ופירות יבשים ללא תוספת סוכר.

     

    כדאי לחפש גם מוצרים עתירי חלבון וסיבים. כוונו לפחות ל- 3-5 גרם סיבים למנה.

     

    יתרה מכך, כדאי לשקול בזהירות גדלי הגשה, המשתנים בין 2 כפות (12.5 גרם) ל- 2/3 כוס (67 גרם).

     

    האפשרות הטובה ביותר היא להכין גרנולה בריאה בעצמכם על מנת למזער או לסלק תוספת סוכר ושומן מיותרים. עם זאת, זכרו שאגוזים וזרעים עדיין מכילים שומן אך מסוג בריא יותר.

     

    הכינו גרנולה משיבולת שועל מלאה או קוואקר בשילוב הזרעים/ גרעינים שאתם אוהבים כמו פקאן טבעי, אגוזי מלך, גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה, פתיתי קוקוס.

    תוכלו להוסיף צבע טבעי ונוגדי חמצון ע"י אבקות סופר פוד כגון אבקת אסאי, אבקת מאקי ברי או אבקת גוג'י ברי.

     

    העשרה נוספת של הגרנולה ע"י ספירולינה או מנקאי תוסיף לכם רכיבי תזונה חשובים נוספים.

    אם אתם מבצעים פעילות גופנית בתדירות גבוהה שיקלו להוסיף אבקת חלבון או קולגן לגרנולה.

     

    ולבסוף, החליטו אם להוסיף המתקה כגון מייפל טבעי, סילאן טבעי ללא תוספת סוכר, סוכר קוקוס, דבש או כל אפשרות אחרת שאתם אוהבים וכמובן, במידה.

    לב גרנולה
    bottom of page