top of page

לקט ירקות לקוסקוס, להקפצה בווק, למרקים ועוד

ירקות קפואים

    כמה סיבות שתמיד כדאי להחזיק ירקות קפואים במקפיא

    ירקות קפואים הפכו למצרך קבוע בהרבה מקפיאים ביתיים אבל עם הרבה מיתוסים שמסתובבים היום, האם עצרתם לתהות כמה רכיבים מזינים הירקות הללו מציעים?

     

    ירקות קפואים נקטפים בשיאם מבחינת טריות ורכיבי תזונה.

    ירקות שנועדו להיות "קפואים" נקצרים בזמן שהם בשיא טריותם וערכם התזונתי אופטמלי.

     

    זמן קצר לאחר הקטיף, ירקות אלה הובלו להקפאה, דבר השומר על הערך התזונתי שלהם, הורג את החיידקים ומונע מהם להתקלקל.

    חלק ניכר מרכיבי התזונה של הירקות הקפואים נשמרים והופכים אותם לבריאים. לעיתים ירקות קפואים שומרים על ערכם התזונתי טוב יותר מאשר ירקות טריים שישבו זמן רב בהובלה או אחסון.

    ירקות טריים שאינם עונתיים או שאינם גדלים בארץ מועברים לעיתים למרחקים גדולים לאחר הקציר, מה שגורם לאובדן מסוים של ויטמינים/ מינרלים שלהם עד להגעתם לחנויות בניגוד לקפואים.

     

    ירקות קפואים הם החברים הכי טובים שלכם לחסכון בזמן וספונטניות

    כאשר אתם מתוזמנים בלוח זמנים צפוף, ירקות קפואים ופירות קפואים יכולים לחסוך לכם זמן רב בהכנת ארוחות.

     

    ניתן למשל להשתמש בשקית מעורבת של ירקות קפואים להכנת מוקפצים, תבשילים, פשטידות ומרקים למתכונים מהירים אשר חוסכים את זמן הקילוף והחיתוך.

     

    גם כאשר רוב הדברים אזלו מן המקרר, מספר אפשרויות של ירקות קפואים במקפיא יכולים לסגור פינה של ארוחה טעימה, מהירה ומזינה.

     

    ירקות קפואים בעלי חיי מדף ארוכים

    לירקות קפואים חיי מדף של כשמונה חודשים, כך שהם נוטים פחות להשתבש אם תשכחו מהם, בניגוד לירקות הטריים שלכם שיתקלקלו אם לא תשתמשו בהם בתוך מספר ימים.

     

    חיי המדף הארוכים שלהם הופכים אותם לאידיאליים לאכילה כאשר הירקות הגולמיים שאתם אוהבים אינם בעונה.

    גם ירקות קפואים וגם טריים עושים פלאים לבריאותכם

    בסופו של דבר, טוב שיש מגוון של אפשרויות כמו ירקות קפואים וטריים והרוב עניין של העדפה, זמן ומגוון.

    מבחינת היתרונות התזונתיים, שתיהן אפשרויות בריאות

    ירקות קפואים
    bottom of page