שעועית ברוטב עגבניות וסלק

מתאים כתוספת לארוחה בריאה, טעימה ומזינה, מתאים לטבעוניים.



מרכיבים:

  • 1.5 כוסות שעועית לבנה

  • 1 כף אבקת סלק של סחוט

  • 2 כפות שמן זית

  • 3 שיני שום מעוכות

  • 1 בצל גדול קצוץ דק

  • 1 פחית (400 גר׳) עגבניות מקולפות

  • 1 כף רכז עגבניות

  • ½ כוס מים או ציר ירקות

  • ¼ כפית פפריקה מעושנת

  • 1 כפית פפריקה מתוקה

  • ½ כפית כורכום של סחוט

  • 1 כפית מלח

  • ½ כפית פלפל שחור



הוראות הכנה:

  • מחממים את שמן הזית ומבשלים את הבצלים והשום עד שהבצל נהיה שקוף.

  • מוסיפים את השעועית, העגבניות המקולפות, רכז העגבניות והמים או ציר הירקות ומבשלים ביחד.

  • מתבלים עם הפפריקה, הכורכום המלח והפלפל ומניחים להכל להתבשל יחד כרבע שעה.

  • מוסיפים את אבקת הסלק ומערבבים היטב.

  • מומלץ להגיש ליד אורז, בתאבון.




195 צפיות0 תגובות