קערת אסאי ומאקי ברי אורגני
- צוות סחוט 
- 24 בדצמ׳ 2019
- זמן קריאה 1 דקות
עודכן: 30 במאי 2023
אסאי הוא מקור מצוין לויטמינים A ,B1, B2, B3, C, E. האסאי מכיל את המינרלים ברזל וסידן. האסאי הוא מקור לנוגדי חמצון המסייעים לנטרול רדיקלים חופשיים המאיצים תהליכי הזדקנות ורגישות למחלות.

איך מכינים את קערת האסאי המושלמת עבורכם?
- הכל מתחיל באסאי ברי - נשתמש לפחות ב 100 גרם אסאי קפוא או בכף אבקת אסאי מיובשת בהקפאה 
- נוסיף מיקס פירות יער אהובים כמו תותים, אוכמניות, דומדמניות, פטל ובננה/ מנגו או אננס קפואים. גם דובדבנים יהיו נהדרים. 
- חלבון - אופציונלי להוסיף כף חמאת אגוזים כמו אגוזי אדמה (חמאת בוטנים) או חמאת שקדים וגם זרעי צ'יה/ זרעי פשתן. או שנשתמש בכף אחת של אבקת חלבון. 
- נוזלים - נערבב הכל יחד בבלנדר או מעבד מזון עם תחליף חלב כמו משקה שקדים, משקה סויה, משקה שיבולת שועל, משקה אורז שקדים, מיץ תפוחים 100% או מים. כמות הנוזלים משתנה בהתאם לחוזק המכשיר. ככל שתשימו פחות נוזלים, קערית הסמודי תצא סמיכה יותר ודומה לגלידה. 
- תוספות - התאימו את קערת האסאי שלכם עם תוספות שונות. כמה מהתוספות האהובות כוללות פרוסות בננה, קיווי, פטל, אוכמניות, גרנולה ביתית, גוג'י ברי, פקאן, קוקוס, זרעי צ'יה ועוד. 
- מספר מנות: 1 
- זמן הכנה: 5 דקות 
מרכיבים
- טבלית אסאי וחצי (150 גרם) 
- בננה קפואה (5 חתיכות) 
- כוס אוכמניות קפואות 
- חצי כוס תחליף חלב (מזגנו משקה אורז בתוספת שקדים). אם המרקם סמיך מידי מוסיפים עוד חלב עד שמתקבל מרקם גלידתי. 
אופן ההכנה
סימון תזונתי למנה
- קלוריות: 419 
- חלבונים: 5.86 
- פחמימות: 93.5 
- שומנים: 0.84 
- מתוכם שומן רווי: 0.11 



