top of page

מתכונים קלים להכנה עם לקט גינה (3 מתכונים)

עודכן: 11 ביולי

מערבולת טופו וירקות

מרכיבים:

  • טופו קשה, 150 גרם או חזה עוף, 150 גרם

  • לקט גינה, 400 גרם

  • 2 כפות רוטב סויה (30 מ"ל)

  • כף חמאת בוטנים (30 גרם)

  • 1 כפית שמן שומשום (5 מ"ל)

  • מלח ופלפל לפי הטעם


מערבולת טופו וירקות
מערבולת טופו וירקות

הוראות הכנה:

  1. הפשירו את הלקט בקערת מים חמים ואו במיקרוגל למשך 3-4 דקות.

  2. חממו מחבת עמוקה

  3. חתכו את הטופו או חזה עוף לקוביות וטגנו עד להשחמה מסוימת (ניתן לנגב מעט שמן זית עם נייר סופג או לשים את הסויה על מנת למנוע הדבקה).

  4. הוסיפו את הירקות המופשרים ותבלו ברוטב סויה, מלח ופלפל.

  5. תנו לירקות להתרכך מעט ולאחר מכן הוסיפו את חמאת הבוטנים וערבבו היטב עד שהרוטב מעט סמיך.

  6. הגישו חם.


חגיגת גינה עוף או טופו וקינואה

מרכיבים:

  • חזה עוף חתוך לרצועות או טופו חתוך לקוביות, 150 גרם

  • לקט גינה, 300 גרם

  • קינואה מבושלת, 100 גרם (לאחר בישול)

  • 2 כפות רוטב סויה (30 מ"ל)

  • 1 כפית שמן זית (5 מ"ל)

  • מלח ופלפל לפי הטעם


הוראות הכנה:

  1. הפשירו את לקט ירקות קפואים בקערת מים חמים או במיקרוגל למשך 3-4 דקות.

  2. חממו מחבת עם כפית שמן זית (לנגב עם נייר סופג או להשתמש בספריי - רצוי שמן זית איכותי בכלי ספריי ביתי).

  3. חיתכו את חזה העוף לרצועות ותבלו במעט מלח ופלפל, צירבו על האש עד שהעוף משחים.

  4. הוסיפו את הלקט המופשר וערבבו בעדינות.

  5. הוסיפו את רוטב הסויה והמשיכו לחמם עוד כמה דקות.

  6. במקביל, בשלו קינואה לפי הוראות האריזה והוסיפו אותה למחבת.

  7. ערבבו הכל יחד עד שהמרכיבים משתלבים היטב והקינואה סופגת את הטעמים.

  8. הגישו חם.

חגיגת גינה עוף או טופו וקינואה
חגיגת גינה עוף או טופו וקינואה

צ'יפס בריאות

מרכיבים:

  • קילו לקט גינה

  • מלח ים אטלנטי או מלח הימאליה

  • 2 כפיות שמן זית


הוראות הכנה:

  1. חממו תנור ל 180 מעלות

  2. הניחו נייר אפייה על תבנית גדולה.

  3. פזרו שקית של לקט גינה על התבנית.

  4. תבלו בשמן זית ומלח וערבבו.

  5. אפו בתנור למשך 30-40 דקות או עד שמשחים מעט מלמעלה

37 צפיות

Comments


bottom of page