טעים כתוספת או כנשנוש בריא וטעים, טבעוני
מרכיבים:
2 כוסות גרגרי חומוס קפואים
1/2 כוס טחינה משומשום מלא
1/3 כוס מים או נוזל הבישול של החומוס
1 שן שום כתושה
2 כפות אבקת סלק של סחוט
1 כף מיץ לימון
1 כפית מלח
הוראות הכנה:
שמים את גרגירי החומוס בסיר עם מים ומבשלים עד שהגרגרים מתרככים והקליפה הלבנה השקופה מתקלפת ויורדת לבד מרוב הגרגרים, חצי שעה לערך.
מסננים את הגרגרים ומעבירים למעבד מזון.
מוסיפים את הטחינה, המים והשום וטוחנים עד למרקם שאוהבים.
מוסיפים את אבקת הסלק, המלח ומיץ הלימון וטוחנים שוב לערבוב. מתקנים תיבול, אם רוצים מרקם נוזלי יותר מוסיפים עוד מעט מים.
מומלץ להגיש עם מעט שמן זית, גרגירי חומוס מבושלים, פטרוזיליה ופפריקה.
הידעת? סלק נחקר בהקשרו להפחתת לחץ דם, שיפור ביצועים ספורטיביים ותכולת נוגדי חמצון מן הגבוהות ביותר.
Comments