את צמח המורינגה הכרתי לראשונה לפני שנתיים כאשר נפגשתי עם חקלאי מקסים מאיזור הערבה שהתאהב במורינגה בעקבות ההשפעות החיוביות שהיו לה עליו, עד כדי כך שהתחיל לגדל מורינגה בעצמו ולהפכה לאבקה.
לאחר תקופה שהתנסיתי בעצמי באבקה המיובשת של המורינגה, הבנתי על מה הוא מדבר.
ישנן צורות שונות לצריכת מורינגה ואני החלטתי שהמועדפת עליי זו מורינגה ממושב חצבה של נפלאות המורינגה כיוון שזו מורינגה ארץ ישראלית שנמכרת בחנויות נבחרות, אוקלמה וגדלה באדמה חולית מאווררת אשר מקנה לה את נפלאותיה ואת איכותה. המורינגה נקטפת בקפידה, רק העלים הירוקים והראויים ועוברת ייבוש בתחלופת אוויר טבעית וללא חימום, מה ששומר על ערכיה התזונתיים.
המורינגה היא צמח שזכה לשבחים על יתרונותיו הבריאותיים במשך אלפי שנים. היא עשירה מאוד בנוגדי חמצון בריאים ובתרכובות צמחים ביו -אקטיביות.
עד כה, מדענים חקרו רק חלק קטן מהיתרונות הבריאותיים שלה.
1.מורינגה היא צמח מזין:
היא גדלה בדרך כלל באיזור הודו וסרילנקה וניתן לראות אותה באיזורים אלה כחלק מהנוף הטבעי.
כמעט כל חלקי העץ נאכלים או משמשים כמרכיבים בתרופות צמחיות מסורתיות, במיוחד העלים והתרמילים.
עלי המורינגה הם מקור מצוין לוויטמינים ומינרלים רבים.
כפית אבקת מורינגה (כ-3 גרם) מכילה כ (משתנה לפי מיקום ותנאי הגידול):
45.9 מ"ג אשלגן
1.25 מ"ג ברזל
60 מ"ג סידן
17 מ"ג מגנזיום
129 מ"ג כלורופיל
ויטמינים מקבוצה B כגון
מספר הקלוריות קטן מאוד מתחת ל- 15 קלוריות לכפית וכ-2 גרם פחמימה או פחות
כוס עלי מורינגה טריים (21 גרם) מכילים:
חלבון: 2 גרם
ויטמין B6: מהווה 19% מהדרישה היומית (RDA)
ויטמין C: מהווה 12% מהדרישה היומית
ברזל:מהווה 11% מהדרישה היומית
ריבופלאבין (B2): מהווה 11% מהדרישה היומית
ויטמין A (מבטא-קרוטן): 9% מהדרישה היומית
מגנזיום: 8% מהדרישה היומית
במדינות המערב, כמו גם בישראל, העלים המיובשים נמכרים כתוספי תזונה, בצורת אבקה או כמוסה.
לתזונה של אנשים במדינות מתפתחות חסרים לעיתים ויטמינים, מינרלים וחלבון. במדינות אלה, המורינגה עשוייה להוות מקור חשוב לרכיבים תזונתיים חיוניים רבים.
הכמויות זניחות בהשוואה למה שאתם צורכים אם אתם אוכלים תזונה מאוזנת המבוססת על מזון מלא ולכן מורינגה צריכה להוות השלמה תזונתית ואין להסתמך עליה כתחליף למזון.
2.המורינגה מכילה נוגדי חמצון שהם תרכובות הפועלות נגד רדיקלים חופשיים בגופכם
רמות גבוהות של רדיקלים חופשיים עלולות לגרום ללחץ חמצוני, הקשור למחלות כרוניות מערביות.
מספר תרכובות צמחיות נוגדות חמצון (אנטי אוקסידנטים) נמצאו בעלי המורינגה, בנוסף לויטמין C ובטא-קרוטן, תוכלו למצוא בעלי המורינגה קוורצטין שהוא נוגד חמצון רב עוצמה וחומצה כלורוגנית.
3.את המורינגה ניתן לשלב בקלות בתפריט היומי
כפית מורינגה שטוחה משתלבת היטב בשייק, חביתה, סלט, יוגורט, מוקפץ, פשטידה ועוד.
רצוי להתחיל מחצי כפית ולהעלות בהדרגה עד לכפית שטוחה.
בנוסף, ניתן לצרוך את המורינגה כחליטת מורינגה לתה בפני עצמו או לשלבה עם טעמים נוספים של תה כמו קינמון, תפוח, פירות יער. לימי הקיץ ניתן לשתות גם כחליטה קרה.
אני בעצמי שתלתי מספר זרעי מורינגה בעדניות במרפסת ואני משתמשת בעלים הטריים בתוך הסלט אך לא מוותרת על כפית אבקה של עלים מיובשים במתכון לשייק ירוק שלי.
בשורה התחתונה, תוספים, יעילים ככל שיהיו, לעולם אינם יכולים להחליף אורח חיים בריא, תזונה בריאה ומאוזנת, פעילות גופנית ושינה טובה אלא להוות חלק ממצרף של כל אלו.
על המורינגה ישנם מגוון מחקרים ותוכלו להרחיב עליה את הקריאה ולגלות עליה עוד הרבה :) אם גיליתם דברים מעניינים או חוויתם בעצמכם אשמח לשיתוף :)
זכרו כי תוספי מזון הם בעלי עוצמה רבה ויש לצרוך אותם בזהירות ולהוועץ ברופא במצבים של הריון, הנקה או נטילת תרופות מרשם וכמובן זהירות וייעוץ כאשר מדובר בילדים ונוער.
המידע והתכנים באתר אינם מהווים חוות דעת רפואית או תחליף רפואי להתייעצות עם רופא או דיאטן/ית. כל תוכן המופיע באתר זה הינו אינפורמטיבי בלבד ואין לראות בו בדרך כלשהי יעוץ רפואי ו/או המלצה לטיפול ו/או תחליף לטיפול. השרותים והמידע באתר זה הינם כלליים ולא ניתן להתאימם באופן פרטני לצרכיו של כל אדם ואדם ועל כן לצורך קבלת טיפול רפואי ו/או יעוץ אישי יש לפנות לרופא/ה ו/או דיאטן/ית.