top of page
תמונת הסופר/תדנייל חרמון דיאטנית קלנית

5 סיבות לשתות שייקים דווקא בחורף

עודכן: 21 בינו׳ 2023

הגשם הגיע ומתחילים לחוש את הקור ודווקא עכשיו כשהגוף שלנו זקוק לויטמינים ומינרלים יותר מכל אנחנו נוטשים את השייקים לטובת פחמימות "ריקות" ומנחמות.


אז למה כדאי להמשיך לשלב שייקים כחלק משגרת התפריט שלנו דווקא בימים אלה?


1. ויטמין C

שייקים הם ממש מכרה של ויטמין C. ויטמין C חשוב לתפקודים שונים של גופנו והוא נמצא בכמויות מצוינות בתותים, פירות יער, קיווי, פירות הדר ומנגו.


2. סוכרים ממקור טבעי

בחורף כשקר, אנחנו מוצאים את עצמנו זקוקים לאנרגיה שמקורה בפחמימות והרבה פעמים פונים לצורה ה"ריקה" שלהן כמו מאפים, עוגות ועוגיות, שוקולדים וכדומה.


קערת סמודי על בסיס אסאי, בננה ותמר היא גם מתוקה ומנחמת אך גם מכילה שלל ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון חשובים. תוכלו לקשט אותה מלמעלה עם גרנולה ואפילו עם מעט שוקולד חלב או מריר. זו כבר ארוחה מלאה, כזאת שאפשר להנות מכל ביס ללא ייסורי מצפון ולדעת שהכנסנו לגופנו רכיבים שהוא זקוק להם בעיקר בימים של חילופי עונות ושינויים במזג האויר.


3. "סופר פודס"

ששש... יש לי סוד.. גם סלק וגם קטניות הם סופר פודס! סופר פוד הוא מונח טרנדי שהתפתח בשנים האחרונות והמשמעות שלו היא מזון שמכיל כמות גבוהה של רכיבי תזונה חשובים. המושג הוא לגמרי שיווקי ומתייחס בדרך כלל למאכלים כמו זרעי צ'יה, ספירולינה, גוג'י ברי ועוד. ושלא תבינו אותי לא נכון, זרעי צ'יה, ספירולינה וגוג'י ברי הם מאכלים נהדרים שבאמת מכילים כל טוב אבל ישנם הרבה מאכלים נוספים שעל אף שאינם מתהדרים בהגדרה "סופר פוד" הם בכלל לא נופלים בערכם מאלה שכן.


שייקים בחורף הם בסיס מצוין לשילוב מאכלי "סופר פודס", גם כאלה שלעולם לא נוכל לאכול בפני עצמם, כי מה לעשות... פחות קולע לטעם שלנו.


אז מה נחביא בתוך השייק? בנוסף לאלה שכבר הזכרתי נוכל להחביא עשב חיטה, זרעי פשתן, ירקות ירוקים שתורמים סידן, ברזל, נוגדי חמצון והשלמה של אומגה 3 ולהכין שייק ירוק לתפארת.


נוכל לצבוע את השייק באבקות "סופר פודס" טעימות במיוחד, אבקות מיובשות בהקפאה ששומרות על ערכו התזונתי של הפרי ומעניקות לשייק עושר של נוגדי חמצון למשל אבקת פיטאיה או אבקת תותי מאקי שהן גם מתוקות וגם נותנות צבע ורוד עז ומגרה. את תותי המאקי לא ניתן למצוא בארץ בצורתם הטבעית או הקפואה ולכן אבקה מיובשת בהקפאה היא אופציה נהדרת.


4. מאכלים מחממים

ברפואה האיורוודית והסינית המסורתית מאמינים כי למזונות יש השפעה מחממת, נייטרלית או מקררת.

בעוד שהדעות חלוקות מעט, המאכלים הבאים הם המרכיבים המחממים ביותר שמופיעים בדרך כלל במתכוני שייקים:

  • תפוח

  • אוכמניות

  • דובדבן

  • קוקוס

  • תמרים

  • אגס

  • פטל

  • בטטה

  • דלעת

  • קליפת הדרים

  • עלים ירוקים

  • ג'ינג'ר

  • תבלינים: הל, קימל, ריחן, אגוז מוסקט מוסקט, קינמון, צפורן וכורכום

  • חלבון אפונה

  • אגוזי מלך וקשיו



5. החורף הוא הזדמנות נהדרת להתנסות בשייקים עם ירקות

המי שלא נוהג לשתות שייקים עם ירקות אולי חושב שהם לא טעימים. האמת שהם יכולים להיות לא טעימים אבל הם יכולים להיות גם מדהימים! זה עניין של איזונים בין הטעמים. הכנו לכם מתכון חורפי להתחיל איתו.


שייק פאי בטטה קינמון

אתם הולכים להתאהב בשייק בטטה קינמון שטעמו כמו פרוסת פשטידת בטטה! עשוי בטטה, בננה, יוגורט יווני חלבון, חמאת שקדים, חלב שקדים, וניל ותבלינים כמו קינמון, אגוז מוסקט וציפורן. יאם!


שייק בטטה חורפי

מרכיבים

  • 1 כוס קוביות בטטה קפואה

  • 1 בננה קפואה

  • ¾ כוס משקה שקדים או משקה שיבולת שועל לא ממותק, להוסיף במידת הצורך

  • ½ כוס יוגורט יווני

  • 1 כף חמאת שקדים או חמאת קשיו

  • 1 כפית תמצית וניל

  • ½ כפית קינמון טחון

  • קורט אגוז מוסקט

  • קורט ציפורן טחון


הוראות הכנה

בבלנדר גדול עם עוצמה גבוהה, מוסיפים את כל החומרים ומערבבים במשך 1-2 דקות או עד שכל החומרים מתאחדים היטב. אם צריך, מוסיפים עוד חלב שקדים כדי לדלל את השייק.


ערכים תזונתיים

  • קלוריות: 357 קק"ל

  • שומן: 9.7 גרם

  • שומן רווי: 0.9 גרם

  • פחמימות: 49.3 גרם

  • סיבים: 7.8 גרם

  • סוכר: 22.4 גרם

  • חלבון: 18 גרם



3,330 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page